VOLG ONS OOK OP:

Schooldirectie krijgt een ‘dikke buis’ van VBJ

Nieuws • 13 november 2013

Vlaams Belang niet welkom op politiek debat van het Koninklijk Atheneum in Denderleeuw.

Op vrijdag 25 oktober 2013 gingen een aantal lokale politici van Denderleeuw in debat met de leerlingen van het KA Denderleeuw. Het debat kaderde in de lessen seminaries rond politiek-juridische vorming. De leerlingen van het vijfde jaar algemeen-, technisch- en beroepsvormend onderwijs werden de afgelopen weken ondergedompeld in het politieke landschap, het belang van de democratie en haar instellingen. Meer info vindt u trouwens hier.

Jan De Nul (CD&V), Jo Fonck (SP.A), Koen D’Haenens (NV-A) en Jan De Backer (OPEN) gingen in gesprek met de leerlingen. Lokale thema’s die in de interessesfeer van de leerlingen liggen, kwamen aan bod: het jeugdbeleid, het sport- en verenigingsleven, de (verkeers)veiligheid, werkgelegenheid en de netheid van de gemeente.

Op zich een goed initiatief, maar… het Vlaams Belang werd bewust niet uitgenodigd. Nochtans is het Vlaams Belang een democratische partij die in Denderleeuw 12,7% van de kiezers vertegenwoordigt. Van een onderwijsinstelling, gefinancierd met belastinggeld, wordt toch verondersteld dat zij zich tegenover de leerlingen correct, objectief en politiek neutraal opstelt? De directrice had via een telefonisch gesprek hier allemaal geen oren naar.

“De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) geven de schooldirectie daarom een ‘dikke buis'” , aldus lokaal VBJ-voorzitter Joris Vercammen. “Daarom delen we deze ochtend samen met de Vlaams Belang-gemeenteraadsleden pamfletten uit aan de schoolpoort van het Koninklijk Atheneum.” Leerlingen worden in het pamflet opgeroepen om zichzelf te informeren via de webstek van VBJ of via een infopakket met een gratis Vlaamse Leeuwenvlag dat ze via SMS kunnen aanvragen.

Een leerling liet ons via Facebook weten dat er door heel wat leerlingen aan de leerkrachten gevraagd werd waarom het Vlaams Belang niet uitgenodigd werd. Reden hiervoor was o.a. omdat er teveel allochtonen in de school zitten…

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31