VOLG ONS OOK OP:

Recht op veilig onderwijs

Nieuws • 04 maart 2011

Het geweld in onze scholen neemt verontrustend toe. Elke dag worden tientallen processen-verbaal uitgeschreven voor geweld en agressief gedrag op school.  Diefstal van onder meer gsm’s en pc’s uit klaslokalen, vechtpartijen, het vernielen van schoolmateriaal, verboden wapenbezit en drugs zijn daarbij de belangrijkste misdrijven.

De media, beleidsmakers of de school grijpen te weinig in om het geweld kordaat aan te pakken. Het probleem wordt gereduceerd tot een ‘fait divers’; de klassieke clichés worden steeds opnieuw opgerakeld:  ‘Het gaat om een geïsoleerd geval’, ‘De politiek staat machteloos’, ‘Het is een maatschappelijk fenomeen’, ‘Met repressie los je dit soort zaken niet op’, … Hoe vaak hebben we dat allemaal al niet gehoord?

Terwijl veilig onderwijs een basisrecht zou moeten zijn, worden leerlingen en leerkrachten steeds vaker slachtoffer van geweld op of rond de school. Met een nieuwe VBJ-campagne onder de noemer ‘recht op veilig onderwijs’ willen de Vlaams Belang Jongeren het toenemende geweld op school onder de aandacht brengen.

Via het nationaal secretariaat van VBJ kan uw regio gratis pamfletten en affiches van deze campagne bekomen om te verdelen onder studenten, aan de schoolpoorten of daarbuiten. Bij deze ook een warme oproep om het VBJ-filmpje met pakkende getuigenissen van geweld op school mee te verspreiden.

 

 

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31