VOLG ONS OOK OP:

Ramadan loopt ten einde: stop halal!

Persberichten • 08 september 2010

Vandaag in aanbieding: halalvlees met gedroogde varkensneuzen

Vanmorgen hielden de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) anti-halalacties in heel Vlaanderen. De jongeren bezochten supermarkten met afzonderlijke halalrekken – of zelfs volledige halalafdelingen – en vulden die met gedroogde varkensneuzen.

Halalproducten vinden steeds vaker een weg naar grote supermarktketens als Carrefour, Delhaize, GB O’Cool of Colruyt. Op amper enkele jaren tijd kent de halalindustrie een heuse opmars binnen onze westerse samenleving.

Moslimautoriteiten bestempelen vleeswaren als ‘halal’ wanneer ze  voldoen aan enkele specifieke voorwaarden: het vlees mag niet afkomstig zijn van varkens, het dier moet op het moment van slachting nog in leven zijn, mag zelfs niet verdoofd zijn en de kop moet naar Mekka worden geplaatst, vóór de slachting moeten de woorden ‘Bismillah Allahu Akbar’ zijn uitgesproken, de halsslagader van het dier wordt in één beweging doorgesneden.

Voor VBJ staat het promoten van halalvlees synoniem voor het integraal ondersteunen van barbaarse toestanden. De verkoop van halal vergroot het onderscheid tussen moslims en niet-moslims, wat de integratie allesbehalve ten goede komt. Daarnaast werkt de verkoop van halal de radicalisering van de islam in de hand: wie binnen de moslimgemeenschap als voorbeeldige moslim door het leven wil, volgt blindelings de islamitische wetten van de sharia en zal voortaan enkel halalproducten consumeren.

Met deze ludieke actie aan het einde van de ramadan willen de Vlaams Belang Jongeren de onrustwekkende opmars van halal in onze winkelrekken onder de aandacht brengen.


http://www.stophalal.be

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.