VOLG ONS OOK OP:

[PM] Vlaamse eisen bevroren: VBJ voert actie!

Persberichten • 11 juli 2015

Terwijl men in Wallonië al jaar en dag bezig is zich voor te bereiden op het onvermijdelijke uiteenvallen van dit land, blijft men in Vlaanderen ter plaatse trappelen. Ook met een zogenaamde “flamingante” partij in de regering. Om deze kwalijke stilstand aan te klagen, voerde VBJ op de ochtend van 11 juli actie aan het Brusselse stadhuis.

Zaterdag 11 juli is de eerste Vlaamse feestdag sinds de regeringsintrede. Jammer genoeg valt er niet veel te vieren. Ondanks de aanwezigheid van de N-VA in alle regeringen, is dit namelijk ook de eerste Vlaamse regering zonder communautair profiel. Bart De Valck, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, had het terecht over een federale omerta, een zwijgplicht over communautaire issues, die is doorgesijpeld van het Federale naar het Vlaamse niveau.

Net als de Vlaamse Volksbeweging, zijn de Vlaams Belang Jongeren van oordeel dat deze communautaire stilstand een uitgestoken middelvinger is naar alle Vlamingen die op de beloofde “verandering” zitten te wachten.

Deze “kracht van verandering” is inmiddels een loze slogan gebleken. Of het moet zijn dat de Vlamingen met z’n allen aan het wachten waren op “transgendertoiletten” en een “genderpolitie”. Quod non.

Zeer symbolisch vroren de Vlaams Belang Jongeren dan ook de Vlaamse eisen in en plaatsten deze voor het stadhuis in Brussel, de hoofdstad van Vlaanderen. Hopelijk doet de warmte zijn werk en raken de Vlaamse eisen snel ontdooid, want op de N-VA hoeft de Vlaming hiervoor alvast niet te rekenen.

Reccino Van Lommel
Voorzitter Vlaams Belang Jongeren

Foto van de actie:

ActieVlEisen

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31