VOLG ONS OOK OP:

[PM] Vlaams Belang Jongeren voeren actie aan Refugee Walk

Persberichten • 02 oktober 2016

Zondagochtend voerden de Vlaams Belang Jongeren in Genk actie tijdens de ‘Refugee Walk’. De jongerenbeweging klaagt de hypocrisie aan van diegenen die meer solidair zijn met illegale migranten dan met hun eigen volk.

‘De Refugee Walk’ vindt plaats op initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, een organisatie die onder meer lobbyt voor illegale asielzoekers en ongecontroleerde migratie. Volgens VBJ zijn open grenzen absoluut onaanvaardbaar. “We moeten stoppen met te denken dat we heel de wereld in Europa, laat staan Vlaanderen, kunnen opvangen,” stelt voorzitter Bart Claes. “De massale instroom van nieuwkomers zorgt voor een te grote druk. Dit zowel op vlak van financiën, cultuur en veiligheid als op infrastructuur. Het Westen kan dit gewoon niet meer aan. Wie pleit voor meer vluchtelingen pleit voor de ondergang van Europa.”

Claes benadrukt dat het protest niet tegen de vluchtelingen zelf gericht is. “Wij zijn tegen het systeem, niet tegen de mensen – die ook maar slachtoffer zijn van de situatie.” Volgens de Vlaams Belang Jongeren is opvang in eigen regio een efficiëntere én humanere oplossing. “Vlaanderen heeft haar verzadigingspunt reeds lang bereikt. We zijn er niet in geslaagd om de vorige generaties migranten te integreren maar blijven de deur openhouden voor honderdduizenden mensen.”

Dat terwijl er ook in Vlaanderen mensen in de kou staan. Eén op tien Vlamingen leeft onder de armoededrempel. En terwijl onze eigen jongeren én de werkloze 55-plussers amper een job kunnen vinden, wringt de regering bedrijven haast de arm om om vluchtelingen in dienst te nemen. Die discriminatie van het eigen volk, is voor de Vlaams Belang Jongeren een absolute schande.

Jeroen Bolckmans
Politiek Secretaris VBJ

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31