VOLG ONS OOK OP:

[PM] Vlaams Belang Jongeren spotten met eredoctoraat Merkel

Persberichten • 11 januari 2017

Deze week reiken de KU Leuven en de UGent een gemeenschappelijk eredoctoraat uit aan Angela Merkel, omwille van haar verdiensten voor de ‘eenheid’ van Europa. “Absolute waanzin,” volgens Vlaams Belang Jongeren-voorzitter Bart Claes. De VBJ voerden dan ook actie in Leuven en Gent, waarbij ze willekeurige studenten een ‘eredoctoraat’ overhandigden. “Want als Angela Merkel een eredoctoraat krijgt, heeft werkelijk iedereen recht op een eredoctoraat.”

 

“Een opmerkelijk persoon is Merkel alleszins. Op het hoogtepunt van de eurocrisis was het Merkel die de Grieken zo diep in de ellende duwde, dat ze uit de vuilnisbakken moesten eten.” Vandaag is Merkel vooral berucht omwille van haar rol in de massamigratie. Onder het motto Wir schaffen das, zette ze de grenzen open voor een ongekende stroom asielzoekers uit Afrika en het Midden-Oosten. Duitsland ving enkel vorig jaar al ruim een miljoen asielzoekers op en ook de andere Europese naties zagen honderdduizenden van deze voornamelijk jongemannen binnenkomen.

 

De gevolgen van dit beleid bleken desastreus te zijn. De import van asielzoekers betekende ook de import van terrorisme en islamitisch radicalisme, van werkloosheid en van aanrandingen en verkrachtingen.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31