VOLG ONS OOK OP:

[PM] Vertegenwoordiger Vlaams Belang uitgesloten van slotzitting jongerendebat

Persberichten • 30 april 2014

Onlangs nam Bob De Brabandere (1ste opvolger Brussels Hoofdstedelijk Parlement) voor het Vlaams Belang en ondervoorzitter van de Vlaams Belang Jongeren deel aan het “jongerenparlement” rond duurzaamheid, georganiseerd door GoodPlanet.

Zoals zo vaak op dit soort van debatten kreeg de Vlaams Belang vertegenwoordiger ook heel wat vragen over vreemdelingen en immigratie voor de voeten geworpen – vragen waarop hij in alle eerlijkheid en openheid antwoordde. Een openheid die blijkbaar niet geapprecieerd wordt door de organisatoren, want Bob De Brabandere kreeg gisteren een mailtje vanwege GoodPlanet waarin staat: “Enkele jongeren voelden zich persoonlijk aangevallen door enkele standpunten van uw partij”; en daarom wordt hij, ondanks eerdere beloftes, niet meer uitgenodigd voor de slotzitting.

De Vlaams Belang Jongeren zijn verwonderd over deze gang van zaken. Het is bedenkelijk dat een vertegenwoordiger van een democratische partij niet welkom is op een debat, omdat zijn standpunten een deel van het publiek niet bevallen (blijkbaar wil men enkel een “debat” over die punten waarover men het roerend eens is); en het is al even bedenkelijk dat de organisatoren van zulk een debat plooien voor de ondemocratische eisen van een deel van het publiek.

De Vlaams Belang Jongeren betreuren ten stelligste dat de dictaten van enkelen een gezond en open politiek debat in de weg staan.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.