VOLG ONS OOK OP:

[PM] VBJ verontwaardigd door Britse gevangenzetting Southern

Persberichten • 12 maart 2018

Met verontwaardiging vernamen de Vlaams Belang Jongeren dat Lauren Southern, die zaterdag nog op een congres van de jongerenpartij sprak, vanochtend door de Britse politie gevangen gezet werd en een verbod kreeg om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen.

Eerder werden ook de Oostenrijkse activist Martin Sellner en de Amerikaanse journaliste Brittany Pettibone vastgezet. Na urenlange ondervraging werden ze in gesloten voertuigen naar een detentiecentrum afgevoerd, van waaruit ze uiteindelijk het land werden uitgezet. Het inreisverbod werd gemotiveerd vanuit de ‘terrorism act’, die naast echt terrorisme ook over zogenaamd racisme handelt.

Voorzitter Bart Claes noemt het een schande voor de democratie dat het drietal louter omwille van politieke dissidentie de toegang ontzegd worden: “Terwijl de voorbije dagen alweer een schandaal uitbrak over honderden verkrachtingen door migrantenbendes, lijkt het Britse establishment zich enkel zorgen te maken over jonge patriotten die hun identiteit willen verdedigen. Dit is een oorlogsverklaring aan al wie Europa Europees wenst te houden!”

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.