VOLG ONS OOK OP:

[PM] Politieke jongerenafdelingen weigeren samenwerking met VBJ Gent

Persberichten • 01 februari 2017

Met grote verbazing vernam VBJ dat er op 5 februari een bijeenkomst is in Gent van alle politieke jongerenpartijen. De reden? Bespreken welke boodschap zij zullen uitdragen naar de middelbare scholieren, tijdens een geplande ronde langs alle scholen om “de jeugd te informeren over het belang van politiek in het algemeen en actief participeren in de politieke debatten in het bijzonder.” Verder lijkt het hen “een bijzonder interessant thema en een vernieuwde aanpak om gemeenschappelijk -over de partijgrenzen heen- het belang van een democratisch debat over politiek en de komende gemeenteraadsverkiezingen te starten.”

 

Een “democratisch debat” zonder de Vlaams Belang Jongeren, welteverstaan, want onze vereniging werd voor deze bijeenkomst niet uitgenodigd. Wat ons nog het meest verbaast, is dat Jong N-VA hieraan deelneemt. Blijkbaar werken zij liever samen met het extreemlinkse Comac, dan met een Vlaams-nationalistische jongerenbeweging. Bij Jong N-VA verschuilt men zich achter een plat “wij wisten niet dat er een Gentse VBJ-afdeling bestond.” Niet erg geloofwaardig natuurlijk, want waarom eens niet een mailtje sturen naar VBJ, waarvan de voorzitter nota bene in Gent woont?

 

Dan lijkt de verklaring van “Speakers Corner”, waar het evenement georganiseerd wordt, ons aannemelijker:

 

“De beslissing om de VB-jongeren daar niet bij te betrekken is een keuze die is genomen door de jongerenafdelingen van N-VA, CD&V, Groen, sp.a, Open VLD en PVDA zelf.”

 

Een bewuste keuze om ons niet te betrekken dus. Jammer, maar VBJ laat zich alvast niet monddood maken. Indien wij niet welkom zijn op het schooldebat, komen we naar de schoolpoort!

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.