VOLG ONS OOK OP:

[PM] Paasei of windei? Vlaams Belang Jongeren willen échte verandering

Persberichten • 18 april 2015

Tijdens dit laatste weekend van de paasvakantie trokken de VBJ’ers de straat op en deelden ze – geflankeerd door twee ‘paasbunnies’ met chocolade eieren – in verschillende steden waaronder Genk, Antwerpen en Gent, pamfletten uit onder de slogan ‘Paasei of windei?’. Hiermee willen we het kiezersbedrog door de regeringspartijen aankaarten. Ondanks de door deze partijen aangekondigde verandering, blijft alles bij het oude en blijft de kiezer alweer in de kou staan.

De besparingen die momenteel worden doorgevoerd, gaan ten koste van de Vlamingen, terwijl er jaarlijks nog steeds miljarden euro’s van Vlaanderen naar Wallonië vloeien. Voor VBJ vormen deze transfers dan ook de eerste noodzakelijk besparingsmaatregel.

Bovendien komen er elk jaar nog steeds 70.000 niet-Europese vreemdelingen ons land binnen. Slechts 10% van de illegalen wordt effectief gerepatrieerd. De kostprijs van de immigratie weegt dan ook meer en meer door.
Het EU Schengen-verdrag zorgt er daarnaast ook voor dat iedereen – en dus ook criminelen – zich vrij kan bewegen binnen de grenzen van de EU. Dat dit verstrekkende gevolgen heeft – onder meer op de arbeidsmarkt waar duizenden banen verloren gaan door sociale dumping – staat buiten kijf. VBJ is duidelijk: we moeten weer baas worden over onze eigen grenzen. Het Schengen-verdrag moet dan ook onverwijld worden teruggedraaid.

De Vlaams Belang Jongeren willen geen windeieren, maar échte verandering.

Reccino Van Lommel
Nationaal voorzitter 

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31