VOLG ONS OOK OP:

[PM] Morgen de muilkorf-lessen?

Persberichten • 11 april 2016

Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits wil de strijd tegen terrorisme en extremistische ideeën aanpakken vanop de schoolbanken, zo konden we vanochtend lezen. Samen met haar Europese collega’s heeft ze namelijk een onderwijspakket samengesteld om over heel de EU te implementeren.

‘Eindelijk!’ zou men kunnen denken, maar wie de streken van de vos een beetje kent, gaat natuurlijk meteen op zoek naar het addertje.

“Het aantal moslimjongeren dat meent dat geweld à la IS en Al Qaida geoorloofd is, is al behoorlijk groot, en aan de andere kant van het spectrum is ook de islamofobe kracht van extreemrechts aan het toenemen.”

Inderdaad, het zogenaamde ‘extreemrechts’ (we weten allen op wie men daarmee doelt: die nationalistische stromingen die zich tegen de massa-migratie en vervreemding van Europa verzetten) wordt in het programma van Crevits meteen op een hoopje gegooid met monsters die aanslagen op onschuldige burgers uitvoeren of toejuichen… En meer nog, het programma zou dan ook niet alleen het islamisme, maar ook ‘extreemrechts’ de kop in moeten drukken.

Nochtans is het niet ‘extreem-rechts’ dat doorheen Europa dood en terreur zaaide. Nochtans zijn het niet de ‘islamofoben’ die het vuur openden op burgers. Nee, zij waren net degenen die voor deze gebeurtenissen waarschuwden.

Vandaag zouden de systeempolitici moeten toegeven dat ze in de aanpak van de massamigratie gefaald hebben. Dat ze fouten gemaakt hebben – en dat de critici gelijk hadden. Het tegendeel gebeurt. Onder het mom van ‘extremisme’ aan te pakken, worden die critici net de mond gesnoerd.

Het probleem ligt niet bij ‘radicale ideeën’, maar bij ideeën die de Europese beschaving haten en willen vernietigen. In casu: islamistische ideeën. Met radicalisme op zich is niets mis, wanneer radicalisme betekent dat je het systeem in vraag stelt. Wanneer radicalisme betekent dat je meer hecht aan idealen dan aan de postjes en het pluche. Meer nog: zo’n radicalisme is gezond. Het is een verademing tegenover het verstikkende ‘pensée unique’ dat het moderne Vlaanderen beheerst.

Als morgen de ‘botsing der ideeën’ wordt verboden, betekent dat dat we ons systeem niet langer in vraag mogen stellen. Hoe lang nog tot ook Vlaanderen ‘Duitse toestanden’ krijgt, waar de opvolgers van de Stasi met veel machtsvertoon binnenvallen bij burgers wiens enige misdaad is dat ze op het internet hun ongenoegen geuit hebben?

 

Bart Claes
Nationaal voorzitter VBJ

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.