VOLG ONS OOK OP:

[PM] Met de dieren tegen de beesten

Persberichten • 03 oktober 2013

VBJ pleit voor een dierenpolitie

Vandaag 3 oktober – op de vooravond van Werelddierendag (4/10) – wil VBJ de GAS-regelgeving uitbreiden waardoor ambtenaren als lokale dierenpolitie kunnen optreden tegen dierenmisbruik.

“Dierenmishandeling komt spijtig genoeg steeds vaker voor en wordt steeds gewelddadiger.”

De Vlaams Belang Jongeren zijn daarom van oordeel dat zulke daders keihard moeten worden aangepakt. Al te vaak ontlopen zij hun straf. Gevallen van dierenmishandeling kunnen momenteel enkel gemeld worden bij de (lokale) politie. Deze mensen hebben echter al hun handen vol. Dit mag volgens de Vlaams Belang Jongeren echter geen hinderpaal vormen om dierenleed efficiënt aan te pakken.

“Ambtenaren laten optreden en een meldpunt oprichten”

Momenteel fixeert de GAS-regelgeving zich met betrekking tot dieren voornamelijk op hondenuitwerpselen en loslopende huisdieren. Goed, maar verre van perfect. Door deze regelgeving uit te breiden, zouden de gemachtigde GAS-ambtenaren de bevoegdheid krijgen om ook op te treden wanneer zij misbruik of ernstige verwaarlozing van huisdieren vaststellen. Een lokale dierenpolitie als het ware. Ook een meldpunt of centraal telefoonnummer zou heel wat dierenleed uit de wereld kunnen helpen.

“VBJ rekent alvast op de steun van Groen en andere partijen”

Dierenleed laat niemand onverschillig, ook de Vlaams Belang Jongeren niet. Daarom hopen we ook dat ons voorstel op steun van andere politieke partijen kan rekenen. Om ons voorstel extra onder de aandacht te brengen, hebben we een ludiek filmpje gemaakt waarbij dieren de plaats innemen van mensen.

Tom Van Grieken
VBJ-voorzitter
tom.vangrieken@vbj.org
0477/18.91.42

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31