VOLG ONS OOK OP:

[PM] “Meneer Van Rompuy, we want our money back (en onze soevereiniteit)!”

Persberichten • 17 december 2014

Naar aanleiding van het ‘Ultieme Europadebat’ van De Standaard maakten de Vlaams Belang Jongeren vanavond met een ‘EU-kruiwagen’ beladen met euro’s hun opwachting aan de ingang van het Brusselse Kaaitheater. Herman Van Rompuy, de voormalige zogenaamde ‘President van Europa’ waarop geen enkele kiezer heeft kunnen stemmen, wordt de komende jaren rotverwend op de kap van de belastingbetaler. Deze voormalige voorzitter van de Europese Raad krijgt een EU-bonus van minstens 450.000 euro om helemaal niets te doen. Daar moet de gewone burger gemiddeld 12,5 jaar lang voor werken. Bovendien valt Van Rompuy in tegenstelling tot andere burgers onder de belastingwetten van de EU, waardoor hij de Belgische fiscus ontwijkt en veel minder belastingen moet betalen.

Terwijl Van Rompuy dit riante ‘win for life’-ticket ontvangt, lijden miljoenen Europeanen onder de toegenomen werkloosheid en armoede als gevolg van de eurocrisis. Onder Van Rompuy is de eurocrisis kunnen voortwoekeren omdat hij nooit de fundamentele systeemfouten van zijn machtsgeile Europese Unie in vraag heeft willen stellen. Zijn beleid is er een geweest van meer macht en geld voor de antidemocratische EU en de falende en peperdure euro enerzijds, en van minder macht, minder vrijheid en minder centen voor de gewone burger anderzijds. In tegenstelling tot dit soort EU-bobo’s moeten gezinnen, alleenstaanden, studenten en ouderen vandaag steeds meer welvaart inleveren.

De Vlaams Belang Jongeren zijn van oordeel dat een dergelijke vorm van politieke zelfbediening schandalig is en nooit kan worden verantwoord. In een reactie stelde jongerenvoorzitter Reccino Van Lommel: “Meneer Van Rompuy, we want our money back! Wij eisen ons geld én onze soevereiniteit terug van de EU. Geef zelf het goede voorbeeld en lever uw riante EU-bonus in.”

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31