VOLG ONS OOK OP:

[PM] Jongeren Vlaams Belang kiezen nieuwe Raad van Bestuur

Persberichten • 21 februari 2014

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) organiseren op zondag 23 februari a.s. om 14 uur een algemeen ledencongres in het MAS te Antwerpen. Tijdens dit congres bekrachtigen de leden een nieuwe Raad van Bestuur en duiden ze een nieuwe VBJ-voorzitter aan. Huidig voorzitter Tom Van Grieken is kandidaat om zichzelf op te volgen.

“Eigen jeugd eerst”
Het thema van het congres – Eigen Jeugd Eerst – is niet toevallig gekozen. Positieve discriminatiemaatregelen ten voordele van allochtonen hebben ook een keerzijde. In onze grootsteden zijn het juist de jeugdige Vlamingen die meer en meer tweederangsjongeren worden. Iedereen kan en moet zijn cultuur en geloof kunnen beleven, behalve een jonge Vlaamse autochtoon.

“Duidelijk statement”
De titel van het jongerencongres heeft ook een interne boodschap. Bij het aantreden van Tom Van Grieken en zijn ploeg in 2012 was één van hun speerpunten een duidelijke verjonging van het Vlaams Belang. Twee jaar later kan VBJ tevreden terugblikken. Het VBJ-congres van komende zondag sluit daarbij feilloos aan bij het motto waaronder de jongerenafdeling in 1987 boven de doopvont werd gehouden: “Plaats voor de jeugd!”

“Reden tot tevredenheid”
Niet enkel de aanstelling van een nieuw gekozen bestuur, maar ook de verjonging van de kandidatenlijsten van het Vlaams Belang vormt een reden om het glas te heffen. De Kamerlijst in Oost-Vlaanderen – met voormalig VBJ-voorzitter Barbara Pas als lijstrekster – levert de jongste lijst . Bijna 36% van Vlaams Belang kandidaten zal jonger dan 35 jaar zijn. Maar ook de Antwerpse lijst voor Vlaams parlement – met VBJ-voorzitter Tom Van Grieken op plaats twee – kan rekenen op een jonge ploeg. Meer dan 1 op 4 Vlaams Belang-kandidaten is op 25 mei 2014 een jonge kandidaat.

Het congres opent de deuren om 13u30 in de adembenemende zaal “Beaufort 9” boven in het MAS. Omstreeks 14 uur start het eigenlijke congres met verschillende sprekers. Afsluiten doet nationaal voorzitter Gerolf Annemans met een boodschap aan de jeugd. Het einde is voorzien rond 17 uur.

Olivier Peeters
Persverantwoordelijke VBJ

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31