VOLG ONS OOK OP:

[PM] VBJ feliciteert Britten met Brexit

Persberichten • 24 juni 2016

“De Britten hebben hun kans op onafhankelijkheid en zelfbestuur gegrepen. Dit is een overwinning voor de democratie en een historische, wellicht ook laatste, kans voor een bescheidener en efficiënter Europa. De democratische dominosteen is gevallen, de weg naar een afgeslankt, slagvaardiger en efficiënter Europa ligt open.” Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op de uitslag van het Brexit-referendum.

 

In tegenstelling tot de Vlamingen kregen de Britten de kans zich uit te spreken over de legitimiteit en het democratisch draagvlak van de machtigste instelling van hun continent. Zij deden dit dan ook in zeer grote getallen. Met een opkomst van 72% hebben de Britten hun stem duidelijk laten horen. 52% van de kiezers stemden om de Europese Unie te verlaten.

 

Ondertussen heeft de Britse premier David Cameron ontslag genomen en ligt ook de Schotse en Noord-Ierse onafhankelijkheid weer op tafel. Beide delen hebben namelijk duidelijk voor ‘Remain’ gestemd.

 

Nu de Britse exit definitief is, wijst alles erop dat de democratische dominosteen richting implosie is gevallen. Indien de EU nu niet grondig hervormd naar een afgeslankt, slagvaardiger en efficiënter Europa zullen de Vlaams Belang Jongeren onze partij resoluut ondersteunen in haar plan voor een Vlexit. VBJ bedankt namelijk voor een ‘België in het groot’.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.