VOLG ONS OOK OP:

[PM] Bart Claes herverkozen als voorzitter Vlaams Belang Jongeren

Persberichten • 10 maart 2018

Zo’n 160 leden van de Vlaams Belang Jongeren verkozen Bart Claes (28) opnieuw tot voorzitter op een ledencongres met als thema “Cultuurstrijd”. Opvallende gastspreekster was de Canadese activiste Lauren Southern.

Claes deed de afgelopen twee jaar ook reeds een termijn als voorzitter van de rechtse jongerenpartij, waarbij hij de organisatie op sociale media deed groeien en de stijl van de “Alt-right” naar Vlaanderen vertaalde.

Cultuurstrijd

In zijn speech hamerde de herkozen jongerenvoorzitter op het feit dat de politieke strijd niet enkel in de parlementen wordt gestreden, maar ook in de dagelijkse leefomgeving van eenieder. Bovendien haalde hij scherp uit naar de media: “De mainstream media kunnen onze ideeën vervormen, ze kunnen ons negeren – maar dankzij sociale media en onze rechtse tegencultuur bereiken we de Vlaming vandaag zelf, ongefilterd, ongecensureerd. Hun hegemonie over de waarheid is afgelopen!”

Zuid-Afrika

Als gastspreekster was de rechtse internetactiviste Lauren Southern aanwezig. Zowel Southern als Claes hadden het in hun toespraken over de wantoestanden waarmee de blanke Boeren in Zuid-Afrika krijgen af te rekenen, zoals de brutale plaasmoorden en de dreigende onteigeningen van land zonder compensatie.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31