VOLG ONS OOK OP:

Panelgesprek congres: VBJ pleit voor ‘heimweepremie’

Nieuws • 12 april 2011

Op het recente Vlaams Belang-congres in Antwerpen hield VBJ een pleidooi voor een ‘heimweepremie’ om allochtonen aan te moedigen vrijwillig terug te keren naar hun land van herkomst. Dat bleek tijdens een jongerenpanelgesprek onder leiding van VBJ-voorzitter Barbara Pas.

“Alsmaar meer woonwijken bestaan voor het gros uit inwoners van een andere etnische origine. Het verhaal van ‘aanpassen of opkrassen’ is daardoor achterhaald”, verduidelijkte de 24-jarige Tom Van Grieken, student Communicatiemanagement in Antwerpen, senior seniorum van het NSV! en gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Mortsel.  “Ook de grootsteden kennen eenzelfde fenomeen. Zoals Antwerpen, waar 2 op de 3 kinderen allochtoon is. Met dergelijke cijfers is elk integratiebeleid vanzelfsprekend bij voorbaat kansloos. Daarnaast moet worden vastgesteld dat het jarenlange verhaal van de multiculturele samenleving een peperdure mislukking is.”

Klaas Slootmans, 27 jaar, politicoloog en Vlaams Belang-gemeenteraadslid in het Vlaams-Brabantse Beersel, belichtte dan weer het probleem uit de Rand: “Het federale België is failliet, dat is voor iedereen ondertussen wel duidelijk. Het komt er voor de Vlamingen nu enkel nog op aan voor één keer voldoende moed te verzamelen om dit faillissement uit te spreken en eindelijk hun eigen weg te gaan. Het valt me echter op dat zowat alle Vlaamse partijen in een Belgische logica blijven redeneren, inclusief de N-VA.”

Speciale gast onder het VBJ-gezelschap was Kevin DeAnna, voorzitter van de Amerikaanse organisatie Youth for Western Civilization. “Europa komt traag maar zeker tot de conclusie dat het multiculturalisme faalt”, merkte hij op.

Femke Pieters, een 21-jarige studente en bijzonder actief in het VNJ, en de 27-jarige Nathalie Behiels, verpleegkundige en Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Sint-Niklaas, hadden het tenslotte over hoe jonge, kritische en autochtone vrouwen staan tegenover het dragen van een hoofddoek: “Onbegrijpelijk dat moslimmeisjes het willen dragen”, klonk het verontwaardigd. “In bepaalde moslimlanden worden veel minder hoofddoekdragende vrouwen gesignaleerd dan in bepaalde Vlaamse steden. We kunnen ons dan ook afvragen in welke mate de hoofddoek nog iets te maken heeft met hun geloof.”

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31