VOLG ONS OOK OP:

Ongebreidelde hypocrisie over aanslagen in Frankrijk

Nieuws • 12 januari 2015

Het hoeft niet gezegd dat de Vlaams Belang Jongeren diep ontroerd zijn over de gebeurtenissen die de afgelopen week in en rond Parijs hebben afgespeeld. Uiteraard gaan onze gedachten naar de nabestaanden van de slachtoffers. Maar we kunnen jammer genoeg niet voorbij het gevoel van “we told you so”. Het Vlaams Blok en later Vlaams Belang heeft deze gebeurtenissen reeds 30 jaar geleden voorspeld, maar toen werd de partij als racistisch bestempeld en had zij in de ogen van de politiek correcte elite waanideeën over de samenleving.

Natuurlijk hadden we liever geen gelijk gekregen, maar wanneer dit dan toch het geval is en alle zelfverklaarde ‘democratische’ partijen in het Vlaams parlement de aanslag op Charlie Hebdo veroordelen en zweren bij het recht op vrije meningsuiting en persvrijheid, is het andermaal het Vlaams Belang die deze veroordeling niet mee mag ondertekenen. Nochtans is het die ene partij die deze aanslag heeft voorspeld.

Dan spreken we nog niet over de Belgische ‘kwaliteitspers’ die nu allemaal Charlie zijn en ook dwepen met het recht op vrije meningsuiting, maar wel telkens een vrije tribune van elke Vlaams Belanger weigerden die deze radicalisering meermaals aan de kaak stelde.

Ondertussen zal maandag alles terug business as usual zijn, zowel in de politiek als bij de pers. De vraag is echter of er in de praktijk aan het islamfundamentalisme iets zal gebeuren en de terugkerende Syrië-strijders verder bepamperd worden tot er in Brussel, Antwerpen of elders een nieuwe aanslag zal plaatsvinden. Men zal dan opnieuw zeggen dat men het niet heeft zien aankomen.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31