VOLG ONS OOK OP:

NEEN aan een moskee op Ground Zero

Nieuws • 13 september 2010

Afgelopen weekeinde was het precies negen jaar geleden dat bijna 3.000 mensen omkwamen bij de aanslagen op de WTC-torens in New York. De herdenking van deze gruwelijke aanslagen door moslimterroristen werd wereldwijd aangegrepen om in verschillende hoofdsteden te protesteren tegen de komst van een groot islamitisch centrum – inclusief bijhorende moskee – vlakbij het getroffen ‘Ground Zero’.

Ook Brussel was zaterdag het decor van een protestactie. Steden Tegen Islamisering (STI), daarin gesteund door het Vlaams Belang en de Vlaams Belang Jongeren,  ontrolde er (ondanks verbod) enkele spandoeken. Filip Dewinter, voorzitter van het STI, hield er een toespraak.

VBJ ontwierp voor de gelegenheid zelfklevers met een lachend varkentje en de bijhorende boodschap ‘VBJ houdt van haram’. Dit ludieke initiatief is een reactie op de toenemende islamisering van Europa en vormt een knipoog naar de anti-halalacties van vorige week, waarbij VBJ de steile opmars van ‘halal’ – tegenhanger van ‘haram’ – op de korrel nam.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31