VOLG ONS OOK OP:

Nationaal secretariaat Vlaams Belang & Vlaams Belang Jongeren gevandaliseerd

Nieuws • 06 oktober 2014

Afgelopen weekend werd het nationaal secretariaat van het Vlaams Belang en de Vlaams Belang Jongeren te Brussel gevandaliseerd. Het Vlaams Belang zal gepast reageren en klacht indienen.

De aanleiding van deze wandaad was een betoging, georganiseerd door JOC (Jeunes Organisés et Combatifs), waaraan ook de LSP (Linkse Socialistische Partij) en COMAC, de jongerenorganisatie van de PVDA, deelnamen. Het is niet de eerste keer dat dit verzameld collectief het Vlaams Belang in Brussel op ondemocratische wijze tracht te bekampen: ook een meeting van de Brusselse Vlaams Belang-afdeling werd tijdens de afgelopen verkiezingscampagne met geweld gedwarsboomd.

Hoewel sommigen er alles aan doen om de communistische PVDA af te schilderen als een partij zoals alle andere, wordt met deze zoveelste wandaad bewezen dat ze dat geenszins is. In essentie is en blijft deze partij een extremistische organisatie die andere overtuigingen niet duldt en er niet voor terugdeinst ondemocratische actiemiddelen te gebruiken.

Het Vlaams Belang laat het hier niet bij en zal een klacht indienen. Kandidaat-voorzitter Tom Van Grieken: “Dergelijke praktijken kunnen in een democratische samenleving niet door de beugel. We zullen dan ook niet aarzelen om hier gepast op te reageren.”

Gerolf Annemans
Voorzitter Vlaams Belang

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang Jongeren

Vandalisme3

Vandalisme2

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31