VOLG ONS OOK OP:

Multikul mislukt

Nieuws • 21 oktober 2010

‘Het concept van multiculti is mislukt, totaal mislukt.’ Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel het voorbije weekeinde op een bijeenkomst met jongeren van haar christendemocratische partij CDU. De bekentenis van Merkel komt er niet toevallig op een moment dat in Duitsland een debat heerst over integratie en de massale aanwezigheid van moslims.

Merkel staat met haar uitspraak niet alleen. Vorige week zei Horst Seehofer, de leider van regeringspartij CSU, al dat de multiculturele samenleving mislukt was: ‘Multiculti is dood’, aldus de Duitser. In augustus kwam ook een hooggeplaatste bestuurder van de Duitse centrale bank, Thilo Sarrazin, in opspraak toen hij zei dat moslims meer dan andere immigrantengroepen gebruik maken van de welvaartstaat en betrokken zijn bij criminaliteit.

Het integratiedebat in Duitsland doet sommigen – zij het rijkelijk laat – tot inzicht komen dat een volledige immigratiestop broodnodig is en heel wat vreemdelingen zich niet kunnen of willen integreren. De diversiteitsgedachte en het streven naar een multiculturele samenleving zijn een totale illusie, een waanbeeld, en dus verwerpelijk. Een blik op de dagelijkse realiteit zegt ons trouwens meer dan genoeg.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.