VOLG ONS OOK OP:

“Limburg verlegt zijn grenzen”: VBJ eist rechtzetting

Persberichten • 05 maart 2010

Enkele maanden geleden kreeg Flanders House in New York een uitbrander van minister Geert Bourgeois: men had voor een promotiecampagne over de Lage Landen een landkaart gebruikt waarop Wallonië was vervangen door Frankrijk. De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) zijn benieuwd of het Limburgs provinciebestuur een gelijkaardige uitbrander zal krijgen, nu men in een folder de Vlaamse gemeente Voeren heeft ingedeeld bij de provincie Luik.

De Vlaams Belang Jongeren vinden de gemaakte fout volstrekt onbegrijpelijk. Ook als toeristische trekpleister zijn de Voergemeenten ontegensprekelijk een parel aan de Limburgse kroon. Jarenlang hebben de Vlaamse Beweging in het algemeen en de Vlaamse Voerenaars in het bijzonder kosten noch moeite gespaard om het Limburgse – en dus Vlaamse – karakter van de Limburgse Voerstreek te vrijwaren. VBJ eist dat de blunder van het Limburgs provinciebestuur zo snel mogelijk ongedaan wordt gemaakt.

Tijdens de zomervakantie zal de jaarlijkse zomeruniversiteit van de Vlaams Belang Jongeren trouwens plaatsvinden in de Voerstreek. Vanzelfsprekend zullen de Vlaams Belang Jongeren van de gelegenheid gebruik maken om het Vlaamse karakter van de Voerstreek in de verf te zetten.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31