VOLG ONS OOK OP:

Kom zondag naar Brussel

Nieuws • 26 maart 2014

Onder het motto ‘Ja voor Vlaanderen’ organiseren Vlamingen, Schotten en Catalanen aanstaande zondag in Brussel een gezamenlijke manifestatie voor zelfbeschikkingsrecht. Via deze weg roepen wij U andermaal op om hiervoor massaal af te zakken naar onze hoofdstad.

Dat de Europese manifestatie plaatsvindt in de aanloop naar de belangrijke Europese verkiezingen is geen toeval. Europese leiders als Barroso en Van Rompuy hebben al dreigende taal laten horen. Van Rompuy noemde de Europese Unie zelfs “een dam tegen Vlaamse autonomie.”

Yes-beweging

Ook Franstalige Brusselse politici hebben intussen alles uit de kast gehaald om te vermijden dat de manifestatie ‘Ja! voor Vlaanderen’ aanstaande zondag kan plaatsvinden. Het Vlaams Belang ging in het parlement in het verweer. Ondertussen kondigde de Vlaamse Volksbeweging aan dat “de termijn om de manifestatie te kunnen organiseren, is overschreden.” De Yes-beweging laat zich echter niet tegenhouden en zal op 30 maart massaal in Brussel aanwezig zijn, niet voor een bijeenkomst in het Jubelpark maar voor een betoging voor het zelfbeschikkingsrecht der volkeren en Vlaamse onafhankelijkheid! Afspraak dus om 11 uur in het Jubelpark in Brussel. Bussen vanuit heel Vlaanderen.

Petitie

In de marge van de manifestatie, verzamelde de Vlaamse Volksbeweging (VVB) samen met haar buitenlandse partners 1 miljoen handtekeningen. Die petitie en ook de manifestatie in de schaduw van het Europees Parlement moet de politici onder druk zetten om het zelfbeschikkingsrecht op de Europese agenda te plaatsen en eindelijk te erkennen.

Vlaams Belang en de Vlaams Belang Jongeren betogen mee

Het Vlaams Belang en de Vlaams Belang Jongeren zullen – weliswaar zonder partijkentekens – als één groep in de betoging meelopen. Daarom spreken we af op zondag 30 maart 2014 om 10.30u op de hoek van de Blijde Inkomstlaan en de Wetstraat.

Vlaanderen onafhankelijk!

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.