VOLG ONS OOK OP:

Jonge Alliantie van de Hoop

Nieuws • 07 april 2014

_74045251_021784719-1

Afgelopen vrijdag werd in Wenen een samenwerkingsverband van vier jongerenafdelingen van rechtse en eurokritische partijen boven de doopvont gehouden. Voorzitter is Tom Van Grieken, ook voorzitter van VBJ.

Het Franse Front National van Marine Le Pen, het Vlaams Belang van Gerolf Annemans, de Nederlandse Partij Voor de Vrijheid (Geert Wilders) en de Oostenrijkse FPÖ hebben de handen in elkaar geslagen en willen na de Europese verkiezingen front vormen tegen de dictaten van de EU. De jongeren willen daarbij niet achterblijven en hebben zopas in Wenen hun ideologische verbond bezegeld met de oprichting van ‘Yeah’, de ‘Young European Alliance for Hope’. Vlaams Belang, FPÖ, Front National en de Zwedendemocraten maken deel uit van ‘Yeah’, maar de verwachting is dat nog andere partijen of jongerenafdelingen zullen toetreden.

Macht heroveren voor het volk

De alliantie wil strijd voeren tegen de massa-immigratie en tegen de machtsgreep van de Europese Unie. “Wij zijn vóór Europa, maar tegen deze EU,” zei Tom Van Grieken, de trotse voorzitter, bij de persvoorstelling. In het manifest van ‘Yeah’ komt de organisatie op voor het zelfbeschikkingsrecht van “soevereine naties.” De organisatie gaat in de marge van de verkiezingen en ook erna campagne voeren.

Vaderlandsliefde is geen racisme

Zoals te verwachten was, werd de oprichting van de ‘Jonge Alliantie van de Hoop’ onthaald op boegeroep en scheldpartijen van politieke tegenstanders en de media. De Oostenrijkse socialisten bestempelen het initiatief als een verbond van ‘moslimhaters, racisten, extreemrechts en antidemocratische populisten.’ Ach, ze doen maar. Wij strijden voor de vrijheid. Als zij dat ‘antidemocratisch’ noemen… Ook Tom Van Grieken is niet onder de indruk: “Ik zal nooit aanvaarden dat vaderlandsliefde door de linkse kerk als racisme wordt gebrandmerkt.” Het nieuwe Europa treedt aan en zet zich schrap.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31