VOLG ONS OOK OP:

Jong VLD en Jeunes MR slaan handen in mekaar

Nieuws • 18 januari 2011

Jong VLD en Jeunes MR slaan de handen in mekaar in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en dat enkele dagen nadat MR-kopstuk en kandidaat-voorzitter Charles Michel verklaarde dat zijn partij enkel bereid is in een regering te stappen als Brussel wordt uitgebreid. De jonge liberalen stellen dat de liberale familie in het Brussels Parlement één fractie moet vormen: MR mét Open Vld.

 

“Wie dacht dat de MR-eis tot annexatie van Vlaams grondgebied in Vlaanderen in dovemansoren zou vallen, slaat de bal mis,” reageren Brussels parlementslid Dominiek Lootens en voorzitter van Vlaams Belang Brussel Frédéric Erens. “Blijkbaar ziet Jong-VLD geen graten in de anti-Vlaamse eisen van de MR en zijn de ‘Vlaamse’ liberalen bereid om in ruil voor wat meer macht de FDF-droom van ‘Le très Grand Bruxelles’ te verwezenlijken.”

 

Dat Jong Vld en Jeunes MR net nu bekend maken dat ze in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest streven naar tweetalige lijsten voor de regionale verkiezingen is op z’n minst opvallend: VLD blaast in deze tegelijkertijd warm en koud. “Jong-VLD roept op om tweetalige lijsten en fracties te vormen met MR, maar amper drie dagen eerder verklaarde Els Ampe – trouwens erevoorzitter van diezelfde Brusselse Jong-VLD – nog letterlijk dat tweetalige kieslijsten niet aan de orde zijn,” zeggen de Brusselse Vlaams Belangers. “Weten ze bij de liberalen nog wel wat ze willen?”

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.