VOLG ONS OOK OP:

Inlevering koninklijke dotaties boerenbedrog

Nieuws • 18 november 2010

De media berichtten dat de koninklijke familie voor het tweede jaar op rij ‘inlevert’. Maar wie de optelsom maakt, merkt al gauw dat dit in de praktijk alles behalve het geval is. Door een vestzak-broekzakoperatie worden de koninklijke dotaties zelfs verhoogd.

Koningin Fabiola, kroonprins Filip, prinses Astrid en prins Laurent moeten het in 2011 met 1,4 procent minder doen, samen goed voor een daling van zo’n 41.000 euro. Koning Albert krijgt er echter 215.000 euro bovenop (zie ook bijlage onderaan).

De verhoging voor de koning gebeurt onder het mom van de Civiele Lijst, die aangepast wordt aan de index en aan de ambtenarenwedden. Daarvan zou 67 procent opgaan aan personeelskosten, maar dan nog blijft er zo’n 55.000 euro over voor eigen zak. Vergelijk dit bedrag met de ingeleverde 41.000 euro van de andere familieleden, en ziedaar de vestzak-broekzakoperatie die de koninklijke dotaties zelfs doet toenemen.

VBJ hekelt niet alleen de gebrekkige berichtgeving in diverse media, maar stelt ook vast dat de koninklijke familie er met de ogen dicht in slaagt om elk jaar miljoenen euro’s achterover te slaan. De monarchie bewijst zich eens te meer als een wereldvreemde, ondemocratische en vooral peperdure aangelegenheid.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31