VOLG ONS OOK OP:

[IN DE MEDIA] Nieuwe spitsen naast Dewinter

Nieuws • 05 april 2012

Kersverse voorzitter VB-jongeren wil partij mee verjongen

“De winter is voorbij.” Met die provocerende slogan lanceerde Tom Van Grieken (25) zichzelf vorige week als nieuwe voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). Wordt er een machtsgreep voorbereid binnen het VB?

Dat krijg je met voormalige reclamejongens in de politiek. “De winter is voorbij was als motto van ons VBJcongres misschien wat te kort door de bocht, maar Filip Dewinter zag er de humor wel van in”, zegt Tom Van Grieken. “We wilden ermee aangeven dat Filip in de toekomst niet meer onze enige spits mag zijn.”

“In 2014 krijgen we samenvallende federale en Vlaamse verkiezingen”, vervolgt Van Grieken. “We hebben dan in elke provincie minstens vier lijsttrekkers nodig. Een unieke kans om overal in de top twee van de lijst een jongere te lanceren. Het is mijn taak om geschikte jongeren naar voor te schuiven.”

Naast nieuwe mensen wil de voorzitter ook nieuwe ideeën aandragen.

“Het VB mag van mij een anti-EUpartij worden tegen de betutteling door Europa. Daarnaast mogen we onze standpunten over vreemdelingen niet beperken tot de strijd tegen de islamisering. Ook andere vormen van immigratie spelen ons parten.”

Twitterpluim voor Filip

Van Grieken is niet van plan om met de VBJ binnen het VB een rebelse koers te gaan varen. “Wij zijn geen aparte organisatie. Maar ik wil niet zomaar een conservator van de VBJ zijn, het is de bedoeling om actief bij te dragen aan de vernieuwing van de partij. Dat kan bijvoorbeeld door meer te doen met nieuwe media.

We moeten onze stijl aanpassen aan die van de jeugd. Al is Filip Dewinter goed mee, ik vind hem een van de betere twitteraars.”

Wie?
– Tom Van Grieken werd op 7 oktober 1986 geboren in Antwerpen en woont nu in Mortsel.
– Hij was twee jaar nationaal voorzitter van de Nationalistische StudentenVereniging (NSV).
– Hij werkte tot eind vorig jaar voor een Antwerps reclamebureau en is nu fulltime actief voor de Vlaams Belang Jongeren.
– Zit sinds 2007 in de gemeenteraad van Mortsel.

Bron: Gazet van Antwerpen
Auteur: Lex Molenaar

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.