VOLG ONS OOK OP:

‘I Love Techno’ drugvrij alstublieft

Nieuws • 15 november 2010

Naar aanleiding van het jaarlijkse technofestival I Love Techno hingen de Vlaams Belang Jongeren uit Gent meerdere verkeersborden op rond Flanders Expo (zie foto’s). ‘We willen zo duidelijk maken dat fuiven en drugs niet samengaan. Alle jongeren hebben het recht om zich op een aangename manier te amuseren zonder drugs of geweld’, duidde Marina Van den Berghe, voorzitter van VBJ-Gent.

Achteraf bleek nogmaals dat de boodschap van VBJ geen overbodigheid was: rond het festival onderschepte de federale wegpolitie 40 autobestuurders die onder invloed van alcohol of drugs van of naar het festival reden. Daarbij werden acht pv’s opgesteld voor drugsbezit en werden onder meer 52 gram cocaïne, 30 gram marihuana en twee lsd-strips in beslag genomen. Eén iemand werd gerechtelijk gearresteerd en een voertuig is in beslag genomen.

Ook de spoorwegpolitie controleerde in totaal 198 personen. Daarvan hadden er niet minder dan de helft (!) verdovende middelen op zak, waaronder 159,1 gram marihuana, 15 gram hash, 70 xtc-pillen, 48 joints, 4,7 gram speed en 4,12 gram cocaïne. Door het slechte weer bleven heel wat bezoekers in het station hangen, waar nog eens ruim 60 mensen onderschept werden die in het bezit waren van drugs.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31