VOLG ONS OOK OP:

“Het Vlaams Belang heeft het voordeel van de duidelijkheid”

Nieuws • 12 juli 2011

Op 11 juli werd het nationale VBJ-bestuur uitgebreid met een extra bestuurslid: Tom Van Grieken. Tom is sinds 2006 gemeenteraadslid in Mortsel, maar is vooral gekend als nationaal voorzitter van de Nationalistische StudentenVereniging (NSV!). We hadden een gesprek met hem.

Waarom heb je net nu deze stap gezet?
In de eerste plaats omdat ik mijn NSV!-fakkel heb doorgegeven en ik geloof dat de rol van partijpolitiek in de Vlaamse Beweging vaak wordt onderschat. Het Vlaams Belang is de enige partij die de juiste analyse maakt over diverse maatschappelijke thema’s en ze ook principieel verdedigt. Dertig jaar geleden maakte het Vlaams Belang de analyse dat het Belgische verhaal ten einde is en dat onderhandelen geen zin meer heeft. Hoe langer de N-VA er nu niet in slaagt om hun nieuw België te onderhandelen, hoe meer De Wever het Vlaams Belang indirect gelijk geeft. Jongeren die hoopten op de grote omwenteling door te stemmen op de N-VA zijn eraan voor de moeite.

De NSV! heeft toch ook N-VA’ers in zijn rangen. Denken zij er ook zo over
Merkwaardig genoeg niet hé. (lacht) Al begrijp ik hen niet. Voor de NSV! zijn enkele zaken glashelder. Geen prijs voor de splitsing van BHV. De N-VA steekt de splitsing in een grote staatshervorming van geven en toegeven. Geen toetreding van Turkije tot de EU. De N-VA behoort in het Europees Parlement tot een fractie die pleit voor de toetreding. NSV! verzet zich tegen ‘snel Belg’-wetten en naturalisaties. De N-VA keurde het principe van de regularisaties goed en een groot aantal naturalisaties. Het Vlaams Belang heeft op z’n minst het voordeel van de duidelijkheid. Like it or leave it.

Heb je dan niets aan te merken op onze partij?
(Grijnst) Natuurlijk wel. Persoonlijk voel ik weinig voor het ‘islam bashen’ en breek me de mond niet open over het te pas en te onpas innemen van buitenlandse standpunten. De prioriteit van het Vlaams Belang moet bij ons eigen volk liggen.

Wat wil je bereiken binnen VBJ?
VBJ moet weer de speerpunt van het Vlaams Belang worden. Via acties en vorming moet VBJ zich ontwikkelen tot de gemotiveerde voorhoede van onze partij, die geen angst heeft om tegen de stroom in te roeien. De bron vind je trouwens enkel door tegen de stroom in te zwemmen. Ik vind alvast dat VBJ de juiste weg heeft ingeslagen.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31