VOLG ONS OOK OP:

Grote overwinnaar

Nieuws • 15 april 2011

Naast de dagelijkse manipulatie door de media worden onze jongeren ook op school geconfronteerd met politiek-correct gezwets. Affiches van linkse verenigingen die ophangen in klaslokalen in basisscholen, linkse leerkrachten die zonder schaamte hun anti-Vlaamse theorieën opdringen, leerlingen met andere meningen die worden geviseerd,… Het komt nog al te vaak voor.

Gelukkig maken ook heel wat Vlaamse secundaire scholen er werk van om aan politieke vorming te doen waarbij alle strekkingen vertegenwoordigd zijn. In april en mei staan er dan ook regelmatig schooldebatten op het VBJ-programma. Eén van die debatjes werd onlangs gemodereerd door een journalist van de GVA. Hij was zodanig onder de indruk van de ‘ruk naar rechts’ bij de jeugd dat hij er ‘s anderendaags zijn hoofdartikel aan wijdde.

Zo vond hij het opmerkelijk dat VB, N-VA, en LDD samen een ruime meerderheid haalden en dat onze VBJ-er als grote overwinnaar uit de stembus kwam (met 30% van de stemmen, dubbel zoveel als bij de start van het debat). Ons verbaast dat allerminst. Het zijn allen gemotiveerde en overtuigde jonge mensen die de stap naar VBJ zetten. Van carrièrejagers en postjespakkers hebben wij geen last.

Barbara Pas
Voorzitter VBJ

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31