VOLG ONS OOK OP:

Griekenland heeft een regering!

Nieuws • 26 januari 2015

Slechts één dag na de parlementsverkiezingen in Griekenland is men er al in geslaagd een regering te vormen. De extreemlinkse partij Syriza, welke de grote overwinnaar was van de verkiezingen, zal een coalitie aangaan met de rechtse Onafhankelijke Grieken.

Geen alledaagse coalitie dus, maar de rechts-nationalistische partij is, net als Syriza, sterk gekant tegen het Europese besparingsbeleid. Of dat voldoende is om een stevige coalitie op poten te zetten, valt nog af te wachten, maar het is alvast een duidelijk signaal aan de EU. De Grieken hebben zich niets aangetrokken van de op angst gebaseerde propaganda die hen werd ingelepeld door de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het IMF.

Deze uitslag bewijst alvast wat voor de Vlaams Belang Jongeren al veel langer dan vandaag duidelijk is: de euroconstructie waarbij de noordelijke landen opdraaien voor de zuidelijke schulden is een aflopend verhaal. Hopelijk is dit een voorbode van een opsplitsing van de euro in een noordelijke en een zuidelijke muntunie.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.