VOLG ONS OOK OP:

Goed GezinD

Nieuws • 14 december 2011

Om het gezin extra in de aandacht te plaatsen vond op zondag 11 december in Grimbergen de “Goed GezinD” plaats. De Vlaams Belang Jongeren organiseerden voor het tweede jaar op rij deze dag van het jonge gezin met heel wat kinderanimatie: een ballenbad, springkasteel, kindergrime, een knutselhoek,…

Nadat Elke Serpieters, verbondsleidster van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ), alle aanwezigen overtuigde dat er maar één echte Vlaamse jeugdbeweging is, was het tijd voor enkele  politieke boodschappen.

Vlaams parlementslid Gerda Van Steenberghe wees op het belang van het gezin en maakte de toehoorders duidelijk wat er allemaal verkeerd loopt in het onderwijs: van de foute hervorming van het secundaire onderwijs tot het voorstel om de les godsdienst te bannen ten voordele van een levensbeschouwelijk vak. De Vlaamse regering doet er bovendien alles aan om in naam van de gelijke kansen voorrang te verlenen aan niet-Vlamingen. Zowel de financiering van de basisscholen als het recent goedgekeurde inschrijvingsrecht komen in de praktijk neer op een discriminatie van de Vlaamse kinderen. Van Steenberghe besloot met een oproep om mistoestanden te melden  “alleen door te reageren zullen we kunnen bereiken dat onze kinderen naar school kunnen blijven gaan in een school zoals wij die wensen, in een Vlaamse school.”

Dat een actief en gezinsvriendelijk beleid noodzakelijk is bleek ook uit de slottoespraak van  Nationaal VBJ-voorzitter Barbara Pas. Zij wees op de talrijke initiatieven die onze partij neemt ter bescherming van het traditionele gezin: voorstellen inzake opvoedersloon, kinderbijslag, moederschapsverlof, het bestrijden van fiscale discriminaties en dergelijke meer. “Het gezin zorgt voor zekerheid, geborgenheid en de opvoeding van de kinderen. Gezinnen vormen de band van solidariteit tussen de generaties en zijn het beste kader om normen en waarden door te geven. Zij zijn een dam tegen egoïsme en materialisme, tegen onverschilligheid en de toenemende agressie in onze maatschappij. Een gezinsvriendelijk klimaat is dan ook de beste waarborg voor een gezonde samenleving.”, aldus Pas.

Het hoogtepunt van de dag was voor de allerkleinsten ongetwijfeld het hoog bezoek van Sinterklaas. De Goedheiligman keerde speciaal met zijn gevolg even terug om de kleinste VBJ’ers cadeautjes te overhandigen.

 

 

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.