VOLG ONS OOK OP:

Geslaagde Brusseldag VBJ

Nieuws • 28 oktober 2014

Op zaterdag 25 oktober vond in Brussel de VBJ Brusseldag plaats. De Vlaams Belang Jongeren wilden met deze Brusseldag laten zien dat ze ondanks de toenemende verfransing, vervreemding en verloedering onze hoofdstad niet loslaten. Brussel was van ons, is van ons, en zal dat altijd blijven.

Eerste stop was het partijhoofdkwartier aan het Madouplein voor een sessie over de Chinese geopolitiek door Pieter Vandermoere. Het werd een boeiende uiteenzetting die de aanwezige jongeren wel kon bekoren. Na een broodjeslunch ging het richting de Grote Markt, alwaar Bob De Brabandere aanvatte met een Lambiekwandeling richting Brouwerij Cantillon. Het boeiende brouwproces werd er uit de doeken gedaan en aan het einde van de rit wachtte de degustatie van een lambiek en een geuze of een kriek. Met dit heerlijke streekproduct in het bloed trokken de jongeren dan naar de gebouwen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Daar wachtte Brussels parlementslid Dominiek Lootens hen op voor een rondleiding in het Brussels Parlement en de Vlaamse Gemeenschapscommisie. Het werd een boeiende uiteenzetting met tussendoor enkele anekdotes die de bekrompenheid van de Brusselse Franstalige maar ook Nederlandstalige parlementsleden tegenover de Vlaams Belang parlementsleden illustreerden.

Nadien konden de aanwezige jongeren tijdens een lekker avondmaal luisteren naar de verhalen van oud-senator Roeland Van Walleghem. Met dit avondgesprek werd de Brusseldag afgesloten. Er werd daarna nog afgezakt naar enkele kroegen, en in deze gemoedelijke sfeer werd het winteruur getrotseerd. Voor diegenen die wilden was er de mogelijkheid om te overnachten. Voor hen eindigde de Brusseldag met een ontbijt met zicht op het PS-hoofdkwartier. Symbolisch?

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31