VOLG ONS OOK OP:

Geslaagd VBJ-congres

Nieuws • 24 februari 2014

Gisteren organiseerden de Vlaams Belang Jongeren hun tweejaarlijks congres in het MAS te Antwerpen.

Thema van het congres was ‘Eigen jeugd eerst’. Dit was een welbewuste keuze omdat onze eigen jongeren, dankzij de zogenaamde “positieve discriminatie”, dagelijks geconfronteerd worden met discriminatie en dit op alle mogelijke vlakken. Voorzitter Tom Van Grieken riep de politiek op om onze eigen jeugd niet in de steek te laten. Zij zijn namelijk de toekomst van ons Vlaanderen.

Na een inleiding door Reccino Van Lommel en een toespraak van oud-VBJ voorzitster en huidig ondervoorzitster van de partij Barbara Pas werd onder het goedkeurend oog van congresvoorzitter Olivier Peeters de nieuwe Raad van Bestuur (RvB) van VBJ verkozen.

Deze raad helpt de voorzitter bij allerhande voorbereidingen en bij de praktische uitvoering van de genomen beslissingen. Zij komen minstens één keer per maand samen en worden op hun beurt weer bijgestaan door de provinciale coördinatoren. Deze laatsten hebben een nog nauwer contact met de afdelingen binnen hun provincie.

De nieuw verkozen bestuursleden gaan er, net zoals de vorig ploeg, volop tegenaan om de Vlaams Belang Jongeren een goed draaiende politieke jongerenorganisatie te houden. Hieronder stellen wij u graag het nieuwe bestuur aan u voor.

Na de jongerenvoorzitter Tom van Grieken nam ook nationaal voorzitter Gerolf Annemans het woord. In zijn toespraak Stak hij de aanwezige jongeren een hart onder de riem gaf hij hen de moed om er tijdens de komende verkiezingen volop voor te gaan en de kar te trekken van de enige echte Vlaams-Nationale partij Vlaams Belang.. “Bij ons geen kabouters, maar leeuwen”, aldus de immer welbespraakte voorzitter. Zijn woorden vielen niet in dovemansoren.

Tom Van Grieken
Voorzitter
tom.vangrieken@vbj.org

Luk Raekelboom
Politiek secretaris
luk.raekelboom@vbj.org

Bob De Brabandere
Ondervoorzitter & internationaal politiek secretaris
bob.debrabandere@vbj.org

Reccino Van Lommel
Ondervoorzitter & penningmeester
reccino.vanlommel@vbj.org

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.