VOLG ONS OOK OP:

Gerolf Annemans en Tom Van Grieken op de praatstoel

Nieuws • 09 juli 2014

In een dubbelinterview in het weekblad ’t Pallieterke blikken Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans en jongerenvoorzitter Tom Van Grieken terug op 25 mei en laten zij hun licht schijnen op de toekomst van onze partij.

Nu het verkiezingsstof is gaan liggen en de emoties bekoeld zijn, wordt het tijd voor een bilan. Wie kan dat beter dan de symbolisering van oud en jong dachten ze bij het Vlaams-nationale weekblad ’t Pallieterke.

“Een flinke partij die vertrekt van het beginsel ‘what you see is what you get’ blijft noodzakelijk.” Kersvers Vlaams parlementslid Tom Van Grieken laat zich duidelijk niet uit z’n lood slaan. Al zijn er wel wat schoonheidsfoutjes waar aan geschaafd dient te worden. “Over de inhoud en het kernprogramma zijn we het allemaal eens, maar de verpakking kan beter.”

Volgens Gerolf Annemans, die tot oktober de overgangsfase van onze partij in goede banen leidt, is er in de toekomst een essentiële rol weggelegd voor de jongeren. Al wil hij daarmee niet gezegd hebben dat de ‘oudere’ generatie moet verdwijnen. Het complementaire verhaal is essentieel. “Wie dat zegt en denkt, zit ernaast. Wij zullen onze parlementaire rol spelen, maar de macht verschuift in de herfst van 2014 naar de jongeren. Het is zaak de juiste modus vivendi te vinden,” aldus Annemans.

Communautaire fopspeen

Over de noodzaak van een sterk Vlaams Belang is na de informateursnota van Bart De Wever geen twijfel. Die ging in zijn compromistekst zo diep onder de lat dat niet één van zijn hervormingsbeloften het overleefde. De nota ontlokte bij KUL-politicoloog Bart Maddens de reactie dat er “zelfs niet werd voorzien in een communautaire fopspeen.” Volgens Gerolf Annemans zijn er dan ook grote parallellen met de ter zielen gegane Volksunie. “Ik zie de contouren van een nieuwe operatie-Schiltz, het zich salonfähig maken en zo het initiatief en de overwinning uit handen geven.” Tom Van Grieken beklemtoont hierbij de belangrijke zweepfunctie van onze partij. Zonder sterk Vlaams Belang zullen zij zich steeds gedragen als bloedeloze beleidspartij. Het Vlaams Belang is hiermee de enige garantie om de verzuchtingen van de kiezers inzake Vlaamse autonomie, massa-immigratie en veiligheid op de politieke agenda te laten staan. Wie zal het anders doen?

Lees hier het volledige dubbelinterview.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31