VOLG ONS OOK OP:

Geef ons inspraak!

Nieuws • 21 april 2016

Op 6 april hebben de Nederlanders zich in een referendum mogen uitspreken over een associatieverdrag met Oekraïne. Het referendum heeft daarbij de wettelijke opkomstdrempel van 30% gehaald. Van de mensen die zijn gaan stemmen heeft een overduidelijke 61% tegen het Oekraïense associatieverdrag gestemd. Na zo een referendum is het normaal aan de Nederlandse Tweede Kamer (wat bij ons ongeveer overeenkomt met de federale kamer) om zich zo snel mogelijk over dit referendum uit te spreken.

Alle Nederlandse partijen hebben op voorhand aangegeven om dit referendum als bindend te beschouwen. Daarom was het dinsdag voor de Nederlandse politiek D-Day. Een motie ingediend door de Nederlandse oppositiepartij SP maar ook gesteund door onze collega’s van PVV vroeg de regering om zijn goedkeuring van het associatieverdrag in te trekken.

Echter bleek de Nederlandse regering daar deze week niet zoveel zin in te hebben. 71 leden van de Tweede Kamer wilde consequent de wensen van de Nederlandse kiezers volgen. 75 leden hebben de Nederlandse kiezers vandaag echter verraden. Velen van hen gaf daarbij aan dat inderdaad 32% heeft gestemd in het referendum maar 68% ook niet. Dit is een compleet belachelijk argument aangezien in de laatste Europese verkiezingen in Nederland maar 37% heeft gestemd. Toch nemen de Nederlandse leden van het Europees parlement beslissingen voor alle Nederlanders

Het is echter duidelijk wat de regering tracht te doen. Zij wil onderhandelen over enkele kleine aanpassingen aan het associatieverdrag tot de wind is gaan liggen en ook het referendum in Groot-Brittannië voorbij is om nadien toch alles goed te keuren. Want het Europees establishment heeft natuurlijk angst dat de burgers wel eens echt hun mening zouden doordrukken over de koers die de Europese Unie vandaag vaart.

De Vlaams Belang Jongeren zijn echter van mening dat de politiek moèt luisteren naar de burgers van het land. Een regering die angst heeft van wat haar eigen bevolking zegt is het niet waard om dat volk te vertegenwoordigen. Het wordt daarom ook in Vlaanderen tijd dat de regeringen op alle niveaus de moed hebben om te vragen wat de burger nu echt denkt van het gevoerde beleid. Geef ons inspraak!

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31