VOLG ONS OOK OP:

Eerste ‘Goed GezinD’ geslaagd

Nieuws • 02 december 2010

Tientallen kindjes genoten zondagnamiddag van de eerste editie van Goed GezinD. VBJ zorgde voor heel wat randanimatie zoals een ballonplooier, kindergrime, een knutsel- en tekenhoekje, een indoor ballenbad, een sjoelbak, een mega vier-op-een-rij, sumoworstelen, enzovoort. In tussentijd konden de ouders genieten van een drankje en waren er toespraken van senator Anke Van dermeersch, nationaal VBJ-voorzitter Barbara Pas en niemand minder dan Jürgen Constandt, algemeen directeur van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ).

In zijn toespraak belichtte Jürgen Constandt enkele troeven voor de jonge gezinnen. Hij herhaalde ook dat het VNZ onomwonden pleit voor een splitsing van de sociale zekerheid. Barbara Pas hield dan weer een pleidooi om meer aandacht te schenken aan het gezin als hoeksteen van de samenleving: “Een actief en gezinsvriendelijk beleid is meer dan noodzakelijk. Het Vlaams Belang neemt trouwens talrijke initiatieven op Vlaams en federaal niveau ter bescherming van het traditionele gezin. Denken we maar aan onze voorstellen inzake opvoedersloon, kinderbijslag, moederschapsverlof, het bestrijden van fiscale discriminaties en dergelijke meer.” Anke Van dermeersch vervolledigde dat het programma van het Vlaams Belang een toekomst biedt voor nieuwe Vlaamse generaties. “En het zijn de Vlaams Belang Jongeren die deze toekomst moet veilig stellen en uitdragen naar de rest van de Vlaams bevolking. Volharding leidt tot succes. En dat succes wens ik jullie van harte toe,” besloot de senator.

Bijkomende foto’s van de ‘Goed GezinD’ kan je bekijken op de FaceBookpagina van VBJ. Enkele sfeerbeelden en een korte reactie van Barbara Pas vind je dan weer in volgend filmpje. Tot slot zijn er de integrale toespraken van Anke Van dermeersch en van Barbara Pas, terug te vinden in de bijlage onderaan.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31