VOLG ONS OOK OP:

[COLUMN] Foute Vlamingen

Nieuws • 06 april 2012

Het is al even geleden, maar toch nog de moeite om terug te komen op de uitspraken van Siegfried Bracke. In de studio’s van De zevende dag kwam hij vlotjes stellen dat mensen die in het verleden “fout” waren of bij een “foute partij” zaten, een tweede kans bij de N-VA verdienden.

Halleluja, er is nog hoop voor u en mij. Verbaasd? Wist u dan niet dat u “fout” was? Dat meneer Bracke – als een rechter die oordeelt over criminelen – bepaalt wie “goed” en “fout” is? We kunnen er onverschillig over doen en de uitspraken klasseren in het rijtje van mestkevers en wandluizen, maar het is eigenlijk veel erger. Deze retoriek van “foute Vlamingen” is niet nieuw. Het is in essentie dezelfde retoriek als Marxisten gebruiken t.o.v. KVHV, NSV! of Voorpost. Het is dezelfde taal als die van de Belgische staat die “foute Vlamingen” destijds tijdens de repressie kei hard de les spelde.

N-VA maakt zich duidelijk op om haar plek in te nemen in het Belgische bestel. Hun oppergoeroe De Wever stelde het zelfs zeer duidelijk: “Wij zijn niet de vriend en bondgenoot van het Vlaams Belang. Alles behalve.” Zelfs niet als het over Vlaamse onafhankelijkheid gaat. Met zo’n bondgenoten, die zich de betere Vlamingen voelen, heb je geen tegenstanders meer nodig!

Moeten wij dan, met de godsvrede in gedachte, de hand dan wel blijven uitsteken? Ik vind alvast van niet. Niemand klaagde toen het Vlaams Blok de hypocriete VU een schop onder de kont verkocht en ik zie geen enkele reden waarom we niet hetzelfde zouden doen bij haar ‘opvolger’ de N-VA.  Trouwens, godsvrede is iets voor tijdens een IJzerwake, een manifestatie die door de N-VA geboycot wordt omdat het politiek niet opportuun is om er aanwezig te zijn…

Tom Van Grieken
Voorzitter VBJ

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31