VOLG ONS OOK OP:

[COLUMN] 365 dagen

Nieuws • 14 december 2012

Ook namens de Vlaams Belang Jongeren wens ik u een gelukkig en gezond nieuwjaar. Een jaar waar we eens niet in verkiezingsmodus verkeren, maar dat betekent niet dat het minder druk zal zijn. Er resten ons immers slechts 365 dagen om onze partij klaar te stomen voor de verkiezingen van 2014. Verkiezingen die – moet het nog gezegd worden – belangrijker zijn dan ooit te voren. We trekken dan naar de stembus voor zowel het federale, Vlaams als Europese parlement. Het zou dus een monumentale vergissing zijn mocht VBJ zich nu enkel over de jongeren bekommeren.

Eerst Vlaams Belanger, dan pas VBJ’er.

De toekomst van onze volledige partij ligt ons nauw aan het hart. In de eerste plaats zijn we immers nog steeds Vlaams Belangers. Het komt door onze leeftijd, iets waar wij zelf geen invloed op hebben, dat wij bijna “per toeval” VBJ’ers zijn. Daarom zijn we eind vorig jaar met onze Ronde van Vlaanderen gestart. Als VBJ hebben we een duidelijke visie over hoe we onze partij kunnen hernieuwen, zonder afstand te doen van onze standpunten. Want laat daar geen onduidelijkheid over bestaan: die zijn goed en zullen goed blijven. De Vlaams Belang Jongeren pleiten ook niet om mensen vervroegd op pensioen te sturen. Integendeel, want in 2014 wordt het alle hens aan dek.

Partij van de gewone Vlaming.

We gaan meer dan voordien de sociale volkspartij moeten zijn, die nieuwe thema’s durft aansnijden. Nieuwe thema’s waar de gewone Vlaming echt van wakker ligt. Die nieuwe thema’s moeten daarenboven gebracht worden door nieuwe gezichten. Elk met hun eigen stijl, want niemand zit te wachten op een kopie. Nieuwe thema’s. Nieuwe gezichten. Nieuwe stijlen. En naar de toekomst toe dan misschien ook nieuwe overwinningen. Dat is mijn wens voor 2013 en ik hoop ook de uwe.

Tom Van Grieken
Nationaal VBJ-voorzitter

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31