VOLG ONS OOK OP:

[PM] CD&V PLAGIEERT ‘GOED GEZIND’ VAN VBJ

Persberichten • 17 mei 2013

CD&V organiseert op Pinkstermaandag 20 mei aanstaande een gezinsdag in het dierenpark Plankendael. Deze “gezellige dag voor het hele gezin” voorziet tal van kinderanimatie en gaat door onder de noemer “Goed gezind”.
“Nationale familiedag onder dezelfde noemer als die van Vlaams Belang Jongeren”De naamkeuze van de christendemocraten is op z’n zachtst uitgedrukt opvallend. “Goed gezind” is namelijk een jaarlijkse activiteit van de Vlaams Belang Jongeren die dit jaar reeds voor de vierde keer wordt georganiseerd.
“Dat CD&V en SP.A elkaars programma plagiëren wisten we al, maar zelfs activiteiten van VBJ is toch wel opmerkelijk.”
 
Het was toenmalig VBJ-voorzitter Barbara Pas die in 2010 “Goed gezind” in het leven riep. Het concept zou de rol van echte gezinspartij in de kijker plaatsen en moest een terugkerend pleidooi worden voor  een gezinsvriendelijk beleid.
 
“Hopelijk neemt Beke niet enkel de titel maar ook onze inhoud over.”
 
 
VBJ koestert alvast de hoop dat CD&V niet alleen de verpakking, maar bovenal de inhoud van de “Goed gezind” schaamteloos zal overnemen. Vooral onze voorstellen inzake opvoedersloon, kinderbijslag, moederschapsverlof, het bestrijden van fiscale discriminatie of de splitsing van de sociale zekerheid bieden de christendemocratische partij zonder twijfel voldoende stof tot nadenken.
De Vlaams Belang Jongeren zijn alvast bereid om CD&V inhoudelijk op weg te helpen. Het zou hun leden en sympathisanten alleszins een leerrijke dag bezorgen met een uiterst goedgevuld programma.
Tom Van Grieken
 
nationaal VBJ-voorzitter
tom.vangrieken@vbj.org
+32 477 18 91 42

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.