VOLG ONS OOK OP:

Campagne VBJ inspireert Unizo

Nieuws • 29 oktober 2010

De Vlaamse werkgeversorganisatie Unizo gebruikt een oude affiche van de Vlaams Belang Jongeren om de strijd aan te gaan met armoede op de werkvloer. Onder dezelfde slogan ‘Armoede bestaat ook bij ons!’ wijst Unizo Waas en Dender onder meer op het feit dat 1 op de 7 Vlamingen in armoede leeft.

VBJ had eind vorig jaar dezelfde boodschap tijdens een grootse najaarscampagne tegen armoede in eigen land. De campagne – die van start ging op 11 november 2009 en liep tot de eindejaarsfeesten – voorzag in meerdere acties en activiteiten zoals het uitdelen van verse soep, het bedelen van gratis kledij voor hulpbehoevenden en de ondersteuning van het initiatief Z11Z11Z11, waarbij jaarlijks kerstpakketten worden bezorgd aan minderbedeelden van het eigen volk.

De titel van de VBJ-najaarscampagne was niet toevallig ‘Armoede bestaat ook bij ons!’ en zal ook later dit jaar – net zoals vroeger – van onder het stof worden gehaald om het armoedeprobleem blijvend onder de aandacht te brengen. Iets wat nu en dan zeker lukt, zoals blijkt uit de affiche en de boodschap van Unizo.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.