VOLG ONS OOK OP:

Boten met illegale migranten moeten teruggesleept worden naar plaats van vertrek

Nieuws • 22 april 2015

Voor de Vlaams Belang Jongeren symboliseren de vele scheepsrampen in de Middellandse Zee de totale mislukking van het immigratie- en asielbeleid van de Europese Unie. De lakse aanpak van de illegale immigratie via de Middellandse Zee zorgt ervoor dat steeds meer illegale migranten de oversteek wagen, met steeds meer drenkelingen tot gevolg.

Goede raad uit Australië

Australisch premier Tony Abbott gaf Europa goede raad mee. Hij gaf aan dat als men de voortdurende toestroom van illegale immigranten wil stoppen, men eerst de mensensmokkelaars moet aanpakken. En de enige manier om hen te treffen, is er voor zorgen dat hun boten eenvoudigweg niet meer toekomen op hun bestemming, zijnde Europa. Dat betekent dat boten met illegale migranten moeten teruggesleept worden naar hun plaatsen van vertrek. De Europese landen moeten samenwerken om voor de kust van onder meer Libië te patrouilleren. Ook moet men diegenen die de gevaarlijke oversteek willen wagen, trachten te ontmoedigen. Deze gelukzoekers betalen al snel €6.000 aan de mensensmokkelaars om op Europese bodem te geraken. De boodschap moet duidelijk zijn: illegale immigratie wordt niet langer beloond.

Enige juiste aanpak = consequente aanpak

De Australische regering heeft met “Operation Sovereign Borders” aangetoond dat deze consequente aanpak de enige juiste is. Niet alleen worden op die manier de grenzen beschermd, maar er wordt ook veel menselijk leed vermeden.

Bootjes

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31