VOLG ONS OOK OP:

Actie tegen zinloos geweld op fuiven

Nieuws • 07 november 2010

Gisteren voerden de Vlaams Belang Jongeren in Zelzate actie tegen zinloos geweld op fuiven. Een 200-tal manifestanten nam deel aan de optocht.

De actie kwam er nadat in Zelzate vorig weekend enkele leiders van de Chiro werden aangevallen door een bende amokmakers van hoofdzakelijk allochtone afkomst. De zogenaamde Colruyt-bende was de avond ervoor al slaags geraakt met enkele bezoekers van de Chirofuif. Daarop besloot de bende om de dag erna wraak te nemen, gemaskerd én gewapend met flessen, baseballknuppels, ijzeren staven en messen. Vanzelfsprekend vielen hierbij verscheidene slachtoffers, waarvan er verscheidene verzorging nodig hadden en eentje zelfs met meststeken naar het ziekenhuis diende afgevoerd te worden.

Tot grote frustratie van de slachtoffers en de deelnemers aan de manifestatie liepen de daders de dag erna alweer vrij rond en hadden ze zelfs de pretentie om de slachtoffers op straat uit te lachen.

Voor Barbara Pas zijn de zaken meer dan duidelijk. “Wat wij nodig hebben, is de toepassing van snelrecht, zerotolerantie en meer efficiënte middelen voor de politie”, besluit voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren in een reactie. De volledige toespraak van Barbara Pas vindt u hier terug. Klik hier voor het videoverslag.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.