VOLG ONS OOK OP:

ACTIE | 1.000 linkse academici = 1.000 opvangplaatsen?

Persberichten • 15 juni 2018

ACTIE | 1.000 linkse academici = 1.000 opvangplaatsen?

Op donderdag 14 juni voerden de Vlaams Belang Jongeren actie aan het station Brussel-Noord en het nabijgelegen Maximiliaanpark. De actie bestond uit twee delen. Ze deden dit enerzijds om de zogezegde “linkse hypocrisie” rond het thema “massa-immigratie” aan te kaarten, anderzijds om een signaal uit te sturen dat de zaken zoals die momenteel lopen niet aanvaardbaar zijn volgens hen. Ze deden dit onder de noemer: “Wij laten ons volk niet vervangen!”.

Vorige week nog werd door meer dan 1000 academici een petitie de wereld ingestuurd, met de boodschap dat het moet stoppen dat men illegale migranten ziet als deel van (oncontroleerbare) vluchtelingenstromen en migratiegolven, dit zou immers ‘dehumanisering’ opwekken. VBJ vindt dat dit een nogal hypocriete houding is. Zij zijn de mening toegedaan dat het makkelijk is om te stellen dat illegalen met alle macht moeten worden geholpen, wanneer je in je veilige academische omgeving blijft zitten. Ze vinden dit hypocriet omdat de academici die de petitie ondertekenden niet begaan zijn met de bekommernis van de gewone Vlaming die dagelijks geconfronteerd wordt met de negatieve gevolgen van de massale instroom van illegale migranten. Onder het gezegde “1000 academici = 1000 opvangplaatsen” gingen ze de openbare contactgegevens van die academici uitdelen aan illegalen in het Noordstation en in het Maximiliaanpark.

Daarnaast gingen ze ook naar Brussel met een andere boodschap, die van het verzet tegen massa-immigratie. Bart Claes, voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, zei daarover het volgende: “Wanneer men kijkt naar de naakte cijfers onder de regering Michel, waarbij we zien dat er 27 719 asielaanvragen per jaar zijn, wordt een algemene tendens duidelijk. Bijna 1 op 3 sociale woningen gaan naar vreemdelingen, bijna 1 op 2 leeflonen gaan naar niet-Belgen en sinds het aantreden van deze regering hebben 105 165 personen de Belgische nationaliteit verworven. De vervanging van de autochtone bevolking wordt aldus pijnlijk duidelijk. Dit is een regelrechte omvolking, een echte schande. De boodschap van de actie was dat dit niet langer kan, en deze werd kracht bijgezet met een spandoek waarop de leuze ‘Wij laten ons volk niet vervangen!’ te lezen was.”

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31