VOLG ONS OOK OP:

VBJ in Frans-Vlaanderen!

Nieuws • 26 juli 2017

Van 14 tot 21 juli trokken we met VBJ naar Frans-Vlaanderen voor onze jaarlijkse Zomeruniversiteit, met een programma dat een evenwicht tussen politieke vorming, sport en ontspanningsactiviteiten probeerde te zoeken.

Voor de inhoudelijke lezingen waren niet enkel partijkopstukken als Tom Van Grieken, Dominiek Lootens en Philip Claeys uitgenodigd – maar ook personen uit de ruimere Vlaamse Beweging zoals Jonas Naeyaert, de hoofdredacteur van Sceptr, en Simon Cox van de VVB.

Naast inhoudelijke weerbaarheid is natuurlijk ook fysieke weerbaarheid belangrijk voor jonge nationalisten. Meer en meer zien we immers hoe de bedreigingen tegenover het Avondland fysiek worden. ‘s Ochtends op tijd uit bed voor de drill dus – en ook een zelfverdedigingsinitiatie stond op het programma.

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de vriendschappen die op de Zomeruniversiteit ontstaan. Als VBJ’ers staan we niet alleen met onze idealen – we maken deel uit van een gemeenschap van gelijkgezinden. Zolang er jongeren zijn die zich voor de toekomst van Europa willen inzetten, zal onze beschaving niet sterven!

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen toekomstige events.