VOLG ONS OOK OP:

VBJ bedankt voor ‘studentenmars’

Nieuws • 20 januari 2011

Zondag staat in Brussel een ‘studentenmars’ op het programma voor een spoedige oprichting van een stabiele regering. Hoe die regering er dan wel moet uitzien, dat weten de initiatiefnemers niet.

De Vlaams Belang Jongeren kunnen zich vinden in de doelstelling om zo snel mogelijk een stabiele regering op te richten, zij het dan één met volstrekte bevoegdheden en binnen een onafhankelijk Vlaanderen. VBJ is echter niet van zin om deel te nemen aan de protestmars en geeft zowat als enige politieke jongerenpartij verstek.

De ‘studentenmars’ – die vreemd genoeg plaatsgrijpt in volle examenperiode – kan duidelijk op heel wat bijval rekenen in de politiek, de media en bij vakbonden. Dat mag dan weinig mensen meer verbazen, vooral de openlijke steunbetuiging van zowat alle politieke jongerenpartijen om deel te nemen aan de mars (gaande van Groen!, SP.a, Open VLD tot  CD&V) springt daarbij in het oog, want laat het net diezelfde politieke partijen zijn die er decennia lang een boeltje van hebben gemaakt en er voor zorgden dat België een onbestuurbaar kluwen is. Hun oproep tot protest tegen de politieke impasse is dus meer dan hypocriet. De verschillende partijen kunnen zondag evengoed betogen tegen zichzelf op hun partijsecretariaat.

Ook CD&V’er Felix De Clerck, zoon van ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck, vraagt iedereen doodleuk om zondag op straat te komen. Tegen de stilstand waar hijzelf, zijn eigen vader en vooral zijn eigen partij mee aan de basis van ligt?

VBJ is van mening dat alle jongerenpartijen meer dan ooit werk moeten maken van hun eigen toekomst binnen Vlaanderen en zich niet langer moeten blindstaren op een Belgische staat, die verder geen enkele bestaansreden of toekomst meer heeft.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen toekomstige events.