VOLG ONS OOK OP:

[PM] VB meerderheid stemmen na debat Geel

Persberichten • 27 november 2013

Vandaag organiseerde het Sint-Maria-Instituut te Geel een politiek debat op haar school. Alle politieke partijen, behalve Open VLD, waren hierop aanwezig. Zo ook het Vlaams Belang, vertegenwoordigd door Tom Van Grieken, voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren.

“Immigratie en het communautaire vraagstuk liggen hen duidelijk nauw aan het hart.”

Meer dan 110 studenten hadden oor voor de verschillende argumenten van de jongerenvoorzitters en stelden ook heel wat kritische vragen. Het is duidelijk dat jongeren nog steeds zeer geïnteresseerd zijn in politiek en dan voornamelijk de jongerenthema’s en hoe hun toekomst er zal uitzien. Immigratie en het communautaire vraagstuk liggen hen duidelijk nauw aan het hart.

“Vlaams Belang behaalde een absolute meerderheid onder de Geelse leerlingen”

Op het einde van het debat konden de leerlingen hun stem uitbrengen op de partij die hen het meest wist te overtuigen. Hierbij behaalde het Vlaams Belang een zeer hoge score: nationaal jongeren voorzitter Tom Van Grieken wist de Geelse leerlingen te overtuigen met onze standpunten en behaalde hierdoor niet minder dan 50,5% van de stemmen. N-VA werd tweede met 30,5% en CD&V en PvdA konden slechts iets meer dan 7% van de leerlingen warm maken om hun het bolletje te kleuren. Dat belooft voor de verkiezingen van 25 mei 2014…

Met vriendelijke groeten,

Olivier Peeter
persverantwoordelijke
olivier.peeters@vbj.org

debat-geel

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31