VOLG ONS OOK OP:

Turkse filmproducties in Vlaamse bioscopen: in Vlaanderen spreekt men Nederlands!

Persberichten • 06 februari 2010

Graag ondertiteling!

Turkse speelfilms vinden steeds meer een weg naar de Vlaamse bioscoopzalen. Onder meer in Brussel, Gent, Hasselt en Antwerpen verschijnen alsmaar meer Turkse producties op het scherm en duiken ze nu en dan zelfs de top 10 binnen.

In de bioscoopketen Kinepolis wordt dezer dagen onder meer de Turkse komedie Kutsal Damacana 2 geprojecteerd. In het Turks en zonder enige ondertiteling.

Het niet ondertitelen van een Turkse film is voor de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) een stap te ver. Niet alleen wordt zo de Vlaamse bioscoopganger gediscrimineerd, het getuigt bovendien van bijzonder weinig respect voor de Vlaamse cultuur en de Vlamingen in het algemeen. De beslissing van de Kinepolisgroep om de film enkel te projecteren voor de Turkse bioscoopgangers, werkt trouwens de sluipende islamisering van onze samenleving in de hand en is allesbehalve integratiebevorderend.

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) hebben daarom gisterenavond, vrijdag 5 februari, hun ongenoegen geuit door te protesteren aan de Kinepolis-bioscoop ‘Metropolis’ te Antwerpen (Groenendaallaan 394). Bij aanvang van de Turkse filmvertoning Kutsal Damacana 2 van 22u30 deelde VBJ strooibriefjes uit aan de bioscoopgangers met de boodschap: “In Vlaanderen spreekt men Nederlands. Graag ondertiteling!”

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31