VOLG ONS OOK OP:

Protestactie Vlaams Belang Jongeren (VBJ) aan islamitisch slachthuis

Persberichten • 26 november 2009

STOP ritueel slachten!

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) zullen morgen met een prikactie protesteren tegen de massale rituele slachtingen in het kader van het islamitische offerfeest. Met een spandoek ‘STOP ritueel slachten’ zullen de jongeren postvatten nabij een islamitisch slachthuis, waar op dat ogenblik enkele duizenden schapen zonder enige verdoving worden gekeeld.

De rituele slachtingen in naam van Allah zijn barbaarse praktijken die volledig in strijd zijn met het dierenwelzijn en dus niet thuishoren binnen de normen van onze Westerse samenleving. Dat voor deze gebeurtenis tijdelijke slachtvloeren worden ingericht met goedkeuring en ondersteuning vanuit de overheden, met belastingsgeld dus, is voor VBJ totaal onaanvaardbaar.

De protestactie ‘STOP ritueel slachten’ vindt plaats aan de slachtinrichting ter hoogte van de Postweg in het centrum van Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw). Omstreeks 10 uur is er ter plaatse een korte manifestatie met toespraken van Vlaams Volksvertegenwoordiger An Michiels en Kamerlid Filip De Man.

In het federaal parlement zullen Vlaams Belang-Kamerleden Rita De Bont en Koen Bultinck een amendement indienen op het ontwerp van programmawet, tot schrapping van de uitzondering die de wet toestaat omwille van de ritus van een eredienst.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31