VOLG ONS OOK OP:

[PM] Verbied dubbele nationaliteit voor mandatarissen

Persberichten • 25 augustus 2016

Verbied de dubbele nationaliteit voor politieke mandatarissen. Dat stellen de Vlaams Belang Jongeren voor naar aanleiding van de interne strubbelingen met Turkse mandatarissen bij de SP.a. “Een volksvertegenwoordiger kan geen twee heren dienen, niet aan twee naties loyaal zijn,” klinkt het bij VBJ-voorzitter Bart Claes.

De perikelen rond het Turks-Belgische SP.a-provincieraadslid en Erdogan-aanhanger Ahmet Koç zette het probleem van de dubbele nationaliteit afgelopen maand opnieuw stevig in de verf. De socialistische mandataris riep in de nasleep van de mislukte staatsgreep in Turkije op om zich in naam van Allah te verzetten tegen ‘landverraders’. Een oproep die door tientallen Turken beantwoord werd met een bestorming op een gebouw van Limburgse Turken die met de oppositie sympathiseren. Hoewel de man voor een interne partijcommissie moet verschijnen, raakte vandaag bekend dat een tiental Turkse SP.a mandatarissen zich voluit achter Koç scharen. Meer zelfs: zij dreigen met ontslag indien de Erdogan-aanhanger uit hun partij wordt gezet.

Volgens de jongerenvoorzitter van het Vlaams Belang, Bart Claes, stelt er zich een loyaliteitsprobleem ten aanzien van het volk. “Allochtonen die hier politiek bedrijven, kunnen moeilijk objectief blijven bij het nemen van beslissingen in politieke kwesties die ook invloed hebben op het land van hun andere nationaliteit.” Bovendien is een dubbele nationaliteit volgens Claes een belangrijke rem op de integratie van allochtonen. Wie toch een andere nationaliteit bezit, zou hier volgens de Vlaams Belang Jongeren dan ook aan moeten verzaken vooraleer hij of zij een mandaat kan opnemen.

20160825vbj

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31